június 26, 2010

DINNYEHogy fogyasztjuk mi a dinnyét? Egyszer foglalkozok vele, plasztik dobozokba teszem, mikor megjövünk munkából, iskolából csak vesszük ki a hűtőből és fogyasszuk. Kevesebb helyet foglal, és helyesen van tárolva:)

június 09, 2010

BAB GULYÁS Mo-on ettem először bab gulyást, az évet pontosan nem tudnám megmondani, valamikor amikor még a sor Váradig ért a határtól, de nagyon megtetszett.
Azóta nálunk is kedvelt étel lett, legfinomabban kedves párom tudja elkészíteni. A bab specialitás az ö reszortja. (Paszuly főzelék kolbásszal, paradicsommal, gombával jámi, majd következik...)

De visszakanyarodva a bab gulyáshoz, nem néztem utána a pontos receptnek, csak ahogy akkor ott Mo-on elmondták: Kb 60 dk kockára vágott sertés hús, lehet oldalas is, egy fej hagyma, pár murok, petrezselyem gyökér, zeller, kb egy pohár libamáj paszuly vagy tarka paszuly, fűszer bors, darált piros paprika, só. A húst megmossuk, kevés olajba meg pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a húst, tovább kavarjuk, majd a kockára vágott zöldséget, fűszerezzük. Felengedjük hideg vízzel és beletesszük a paszulyt amit előre beásztattunk pár órára. Megfőzzük, tálaláskor tejfölt teszünk bele. Nagyon finom.