
Én az általam bevált változatot írom le, és egy titkot amit anyukámtól tanultam és már nem lesz titok. Valszinü, az eredeti receptben azért volt az úgy, hogy egy lapot össze kellett törni a krémbe mert annak idején nem lehetett kekszet kapni. Így hát a titok, csak három lapot sütök négy helyett, miért morzsoljam össze a lapot, kirakom kekszből a lap méretét és azt teszem a krémbe. Én tea kekszet használok.
Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 3 tojás sárga, 1/2 margarin,( 150 gr cukor kellene az eredeti recept szerint de én ahonnan lehet csak húzom a cukrot mivel édes a hab, így hát csak felét teszem) 75 gr cukor, 1 sütőpor, és annyi tej, hogy gyúrható legyen három lapot sütünk.
Krém: 2dc tej, a keksz összemorzsolva, 2 ek lekvár( barack vagy eper), rum, 2 ek kakaó, (150 gr cukor) én csak 100 gr használok, ezeket jól összekavarjuk végül 1/2 vajat teszünk hozzá és a lapokat összerakjuk vele.
Hab: a tetejére a 3 tojás fehérjéből 150 gr cukorral habot verünk gőz felett és rá tesszük.
Jo felidezni a regi izeket!
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésDe most mar kell keszits nekem ha meghoztad az etvagyamat :)) Majus 1tol 15-ig NY-ban leszek.. varom a Kati szeletet :))
VálaszTörlésok Adina meglesz:))
VálaszTörlés