

Nem tudom mikor készítettem utoljára havasit, vagy talán ez az első, de recept nélkül is nagyon jól sikerült (nekem.)
Annyira azért emlékeztem, hogy amikor menyegzőkre készültünk, akkor a HAVASI nem hiányozhatott, már pár nappal a menyegző előtt havasit szolgáltak fel a segítségeknek.
Annyira azért emlékeztem, hogy amikor menyegzőkre készültünk, akkor a HAVASI nem hiányozhatott, már pár nappal a menyegző előtt havasit szolgáltak fel a segítségeknek.
Arra is emlékeztem, hogy 40 dkg zsírt tettek 1 kg liszthez.
Én azért nem csináltam olyan (poronyura) porhanyósra, de elárulom az általam összetett alapanyagokat:
1 kg liszt,
30 dkg zsír( margarin vagy vaj,) 2 rúd margarint tettem ami 22dkg tett ki a többi zsír,
1 tojás,
4 dl tej, élesztő, pici só, 2 evő kanál cukor
Megdagasztottam, amikor duplájára kelt, kinyújtottam, derelye metszővel háromszögekbe vágtam és szilvaizet tettem a közepébe, felsodortam és előmelegített lerbe sütöttem amíg világos barnára sült.
Mikor kihűlt vaníliás cukor porba forgattam, lehet a kinézéséért mondják, hogy HAVASI:) ki tudja...
ja, és a kedves páromnak jutott eszébe a havasi, könnyű úgy sütni, főzni ha megmondják, hogy mit óhajtanak, ez is egy fajta szolgálat boldogság számomra boldogítani így is szeretteimet.
egy idézet egy versemből:
" szinte leste óhajunkat anyánk,
máris sült a palacsinta, kalács"
Nalunk is havasi.Jol nez ki!
VálaszTörlésaz én férjem is így ismeri...:) köszi:)
VálaszTörlésReg nem irtal ide,mar vartam ezt a bejegyzest!:)Nagyon finom,foleg szilvalekvarral...az egesz csalad kedvence,Sanyi cukor nelkul keri!:-)(toth)
VálaszTörlés