Azóta nálunk is kedvelt étel lett, legfinomabban kedves párom tudja elkészíteni. A bab specialitás az ö reszortja. (Paszuly főzelék kolbásszal, paradicsommal, gombával jámi, majd következik...)
De visszakanyarodva a bab gulyáshoz, nem néztem utána a pontos receptnek, csak ahogy akkor ott Mo-on elmondták: Kb 60 dk kockára vágott sertés hús, lehet oldalas is, egy fej hagyma, pár murok, petrezselyem gyökér, zeller, kb egy pohár libamáj paszuly vagy tarka paszuly, fűszer bors, darált piros paprika, só. A húst megmossuk, kevés olajba meg pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a húst, tovább kavarjuk, majd a kockára vágott zöldséget, fűszerezzük. Felengedjük hideg vízzel és beletesszük a paszulyt amit előre beásztattunk pár órára. Megfőzzük, tálaláskor tejfölt teszünk bele. Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése