szeptember 08, 2010

RÉPA, MUROKTudtátok, hogy a répát miután meghámozzuk, nem ajánlott megmosni, mivel a héja alatt található vitamin a vízben marad.
Hámozás, kaparás előtt mossuk meg, miután megtisztítottuk héjától többet ne mossuk meg.

Nagyon finom a répa, nyersen dippel.

Házi készítésű dipp vagy mártás:

1 pohár tejfel,

ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,

1 kk balzsam ecet,

1 kk olíva olaj,

zöld hagyma szárat, fokhagyma szárat apróra vágunk és azt is lehet kavarni belé, aki szereti...

Finom csemege, friss zöldséget ( paprika, uborka, csemege paradicsom, brokkoli,...) mártogatni belé, és nagyon finom salátára önteni.



ui: itt nem feltűnő ha valaki előveszi uzsonnáját, és éppen répát rágcsál:)

1 megjegyzés:

  1. :) Re: ui. Ez is egy jó szokás amit én Angliából hoztam haza magammal. Telmának (még alkalomra is) szoktam tenni vékony csíkokra vágott murkot/répát. Rágja mint a nyúl :)

    VálaszTörlés