Hámozás, kaparás előtt mossuk meg, miután megtisztítottuk héjától többet ne mossuk meg.
Nagyon finom a répa, nyersen dippel.
Házi készítésű dipp vagy mártás:
1 pohár tejfel,
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
1 kk balzsam ecet,
1 kk olíva olaj,
zöld hagyma szárat, fokhagyma szárat apróra vágunk és azt is lehet kavarni belé, aki szereti...
Finom csemege, friss zöldséget ( paprika, uborka, csemege paradicsom, brokkoli,...) mártogatni belé, és nagyon finom salátára önteni.
ui: itt nem feltűnő ha valaki előveszi uzsonnáját, és éppen répát rágcsál:)
:) Re: ui. Ez is egy jó szokás amit én Angliából hoztam haza magammal. Telmának (még alkalomra is) szoktam tenni vékony csíkokra vágott murkot/répát. Rágja mint a nyúl :)
VálaszTörlés