szeptember 25, 2010

ALMÁS...Ha meg nem döntöttétek el, mit akartok sütni, akkor az almás jó választás.
Egyszerű, gyorsan megvan.

Én nagyon egyszerűen készítem el:

Kb 400 gr liszt,

1 tojás,

2 ev kanál zsiradék ( zsír vagy vaj)

80 gr cukor,

csipet só,

1 kk szóda por,

kevés tej, hogy gyúrható legyen,



1 kg alma,



A lisztet egy tálba teszem, a közepébe mélyedés csinálok, bele teszem a tojást, zsiradékot, cukrot, sót, szóda port, pici citromlevet is csorgatok a szóda porra, a tejjel össze dolgozom az egészet.

Két részre osztom, az egyiket kinyújtom a tepsi aljára helyezem, rá teszem a megreszelt, enyhén levétől kicsavart almát, megszórom kevés cukorral, fahéjjal, rá teszem a másik kinyújtott részt, villával megszurkálom, hogy egyenletesen nőjön fel. Elő melegített sütőben világos barnára sütöm. Nagyon finom melegen is, kihűlve is. Aki akarja megszórhatja por cukorral.



1 megjegyzés: