Egyszerű, gyorsan megvan.
Én nagyon egyszerűen készítem el:
Kb 400 gr liszt,
1 tojás,
2 ev kanál zsiradék ( zsír vagy vaj)
80 gr cukor,
csipet só,
1 kk szóda por,
kevés tej, hogy gyúrható legyen,
1 kg alma,
A lisztet egy tálba teszem, a közepébe mélyedés csinálok, bele teszem a tojást, zsiradékot, cukrot, sót, szóda port, pici citromlevet is csorgatok a szóda porra, a tejjel össze dolgozom az egészet.
Két részre osztom, az egyiket kinyújtom a tepsi aljára helyezem, rá teszem a megreszelt, enyhén levétől kicsavart almát, megszórom kevés cukorral, fahéjjal, rá teszem a másik kinyújtott részt, villával megszurkálom, hogy egyenletesen nőjön fel. Elő melegített sütőben világos barnára sütöm. Nagyon finom melegen is, kihűlve is. Aki akarja megszórhatja por cukorral.
Az este meg volt kedved almast sutni?
VálaszTörlés