november 01, 2010

KÁPOSZTÁS PALACSINTA


Kelt tésztából készül, akár a lángos.

Fél liter tej, élesztő, épp annyi cukor, hogy az élesztőt felfújtassuk, só, és amennyi lisztet felvesz. Az kb egy fél kg.

Összedolgozzuk, hagyjuk amíg duplájára nő.

Kis cipókat szaggatunk belőle, kis alma nagyságúakat, ebből az adagból kb 20- 25 jön ki. Kézzel kinyújtjuk kerekre, felére rá helyezzük a dinsztelt káposztát egy kanálnyit, másik felét ráfordítjuk és a széleit megnyomkodjuk az ujjunkkal.

Forró olajban sütjük, úgy tesszük az olajba, hogy mindig a felső fele süljön hamarabb, ez általában a fánkra is érvényes.

Nagyon szeretjük. Hétköznapi finomságnak megfelel, egy finom paszuly leves után pláné ha még csülök is van benne :)

De vacsorára is szoktam készíteni, lányomnak szilva lekvárral is, üresen is amire kedvesem tejfelt, sajtot, fokhagymát tesz. Így mindenki ehet kedvére a palacsintából.

Töltelék: egy kisebb fej káposztát meg gyalulunk, meg sózzuk, jól összegyúrjuk, ki facsarjuk a levét, és egy kanál olajban megdinszteljük, borssal fűszerezzük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése