január 03, 2011

KITCHEN AID, FRANCIA SALÁTA SONKA SZELETBEN, SALÁTA LEVES TÚROS PULISZKÁVALKár volt eddig nem engedni az angyalnak, hogy hozza ezt a masinát, nem volt helyem ahova tegyem, de ez is úgy van, hogy minden szénás szekérre még fér egy villával:), annak van hely aminek csinálunk helyet. Már majdnem egy éve, hogy sütöm a kenyeret és kézzel dagasztottam, ami nem könnyű szórakozás egy munka nap után.
szilveszteri finomságok egyike,...de volt kocsonya, zakuszka, vinetta, rántott hús, felvágott román specialitásokból, virsli, zöldséges tál, sajtos tál és finom sütemények.
Igen gyakori a saláta leves a Halász konyhán. Ez épp ünnep előtt volt, csináltuk vele a helyet az ünnepi kajáknak. Általában túros puliszkát készítek hozzá, egy falás puliszka, egy kanál leves és így tovább:) Kivételesen a puliszka ezennel Burduf túróval készült. Nagyon finom volt.
...és nem tehetem meg, hogy ne említsem meg a megörökítés kedvéért, otthon a családi háznál bálmossal ettük a saláta levest. Persze amikor annak szezonja volt. DE... lehet készíteni hamis bálmost:)

ITT IS KÍVÁNOK MINDENKINEK AKI IDE BEKUKKANT, NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!

4 megjegyzés:

  1. Ide erzik, hogy sul a kenyer....

    VálaszTörlés
  2. Kívánok én is boldog új évet! És azt, hogy sok régi, elfeledett finomságról olvashassunk itt!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, orulok, hogy meglett! Hasznald jo egeszseggel sokaig! :)

    VálaszTörlés