május 08, 2010

ARANY GALUSKA

Amióta az eszemet tudom, ezt a sütit ismerem. Fejedelmi süti volt a családi háznál. Nekem ez az első remekelésem, már hiányoltam és belé vágtam, anyukám előírása szerint.

Egy story is van evvel kapcsolatban. Pünkösd volt kapálás ideje. Nem sok ideje volt anyukámnak a készülődésre és ráadásul vendéget is fogadott. Amikor a vendég elé tette a sütit csak nézte, " tessék fogyasztani" mondta anyukám, ha megmutatja, hogy "hogy kezdik meg" hangzott a válasz:)

Hozzávalók: egy fél liter langyos tej, 2 evk cukor, pici só, egy kocka élesztő, és amennyi lisztet felvesz az kb egy fél kg. Megdagasztjuk hagyjuk kelni. Miután megkelt lapítón kinyújtjuk kis kockákat vágunk, a közepébe szilva izet teszünk, összefogjuk sarkait olajba mártjuk vagy olvasztott vajba és kőrbe rakjuk egy kerek tepsibe, egy rend után cukros darált diót hintünk, még egy rendet rakunk rá a tetejére is darált diót teszünk. Sütőben kb egy órát 400F fokon sütjük. NAGYON FINOOOM.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon jolnez ki,mi is szeretjuk.

    VálaszTörlés
  2. O de jo ,a kedvencem en is kerek belole.

    VálaszTörlés
  3. Kösz a receptet és az ötletet. Megsütöttem holnapra, de azt se várták meg, hogy rendesen kihűljön. Majdnem mind meg ették.
    Áldott vasárnapot nektek.

    VálaszTörlés