szeptember 20, 2011

KRUMPLIS RÁNTOTTA


Elég gyakran készítek krumplis rántottát. Vacsorára, tea fogyasztásával együtt nagyon finom.


Otthonról hoztam ezt az egyszerű különlegességet, anyukám gyakran készítette nekünk amikor iskolások voltunk. Még 10órainak is megtette a szerepét, kenyér közé.


Azt is tudom, hogy pld Belényes környékén más megnevezése van, ha jól tudom "rapcsányka" nem biztos, hogy jól betűztem, gondolom, hogy "lapcsánka" ból kapta a nevét.


4 tojást fölverek, fűszerezem, só, bors, aki szereti egy gerezd fokhagymát is tehet bele,


4 közepes nagyságú krumplit meghámozok, lereszelem és kiszorítom a levét,


1 evő kanál olajat forrósodni teszek egy nagyobb palacsinta sütőbe, aminek fedője is van, hogy megtudjam fordítani a fedővel.


Amikor jó forró az olaj, addig összekavarom a felvert tojásokat a reszelt krumplival, és belehelyezem a sütőbe.


Ha egyik fele megsült, a fedő segítségével megfordítom. Kiborítom óvatosan a fedőbe, és visszacsúsztatom a sütőbe.


A másik felét is megsütöm, reszelt sajttal, vagy "Parmesan" por sajttal tálalom.




ui: mire eszembe jutott, hogy lefényképezzem, már csak egy szelet maradt:)






2 megjegyzés:

  1. En fokhagymat ios teszek bele es paradicsom szosszal talalom.Nalunk is kedvenc.Milyen jo , hogy atmentitek mindezeket Amerikaba is!

    VálaszTörlés
  2. En is gyakran keszitem,igazi otthoni iz!Paradicsommal is nagyon finom!(toth)

    VálaszTörlés