Otthonról hoztam ezt az egyszerű különlegességet, anyukám gyakran készítette nekünk amikor iskolások voltunk. Még 10órainak is megtette a szerepét, kenyér közé.
Azt is tudom, hogy pld Belényes környékén más megnevezése van, ha jól tudom "rapcsányka" nem biztos, hogy jól betűztem, gondolom, hogy "lapcsánka" ból kapta a nevét.
4 tojást fölverek, fűszerezem, só, bors, aki szereti egy gerezd fokhagymát is tehet bele,
4 közepes nagyságú krumplit meghámozok, lereszelem és kiszorítom a levét,
1 evő kanál olajat forrósodni teszek egy nagyobb palacsinta sütőbe, aminek fedője is van, hogy megtudjam fordítani a fedővel.
Amikor jó forró az olaj, addig összekavarom a felvert tojásokat a reszelt krumplival, és belehelyezem a sütőbe.
Ha egyik fele megsült, a fedő segítségével megfordítom. Kiborítom óvatosan a fedőbe, és visszacsúsztatom a sütőbe.
A másik felét is megsütöm, reszelt sajttal, vagy "Parmesan" por sajttal tálalom.
ui: mire eszembe jutott, hogy lefényképezzem, már csak egy szelet maradt:)
En fokhagymat ios teszek bele es paradicsom szosszal talalom.Nalunk is kedvenc.Milyen jo , hogy atmentitek mindezeket Amerikaba is!
VálaszTörlésEn is gyakran keszitem,igazi otthoni iz!Paradicsommal is nagyon finom!(toth)
VálaszTörlés