
Aztán már csak én voltam gyerekként a szülei háznál de mint felnőtt, és még mindig félre tette az alma levét nekem, akkor már tudtam, hogy nem azért, mert ö nem szereti.
Almás tésztát sütöttem ma, változtak az idők, most én teszem félre az alma levet a gyerekeimnek. Még kisebb volt a lányom azt kérdezte " anya te nem szereted? :)
A recept nagyon egyszerű otthon úgy mondták, hogy "poronyu" porhanyós
a pontos leírását a receptnek, Margit sógornőmtől kaptam.
50 dkg liszt,
1 sütőpor,
15 dkg zsír,
3 tojás sárgája,(1 egész tojás, 1 sárgája)
15 dkg cukor,(10 dkg)
kevés tej, hogy gyúrható legyen
Két részre osztjuk, elnyújtjuk közepes méretű tepsibe tesszük,
Töltelék: 1 kg almát meghámozunk, megreszeljük, kifacsarjuk,( a gyerekek szeretik meginni a levét na nem a balhénak, az almának:)) egyenletesen elosztjuk a kinyújtott tésztára, meg hintjük fahéjas cukorral (kb 4 ev kanál), a tészta másik felét is kinyújtjuk rá helyezzük az almára.
Megszurkáljuk villával, hogy egyenletesen nőjön föl a süléskor.
Az egy tojás fehérjét fölverjük villával egy kiskanál cukorral és a tetejére kenjük.
előmelegített lerben világos barnára sütjük.
ui: kevés eltérés a recepttől a zárójelben irt adagolás, én úgy készítettem.
Köszi, hogy leirtad ezt a receptet. :) Nálunk is az volt a szokás, hogy a gyerekek (később meg én) kapták (kaptam) az almalevet. :)
VálaszTörlésMa elkészitettem én is az almás sütit. :) ...A két éves fiam egy kortynál tovább nem jutott az almalével, de sebaj, megittuk mi.
VálaszTörlésNalunk mar az UNOKAK isszak meg az almalevet:-) de a suti is nagyon kedvelt! (toth)
VálaszTörlés