július 13, 2010

KOVÁSZOS UBORKANagyon szeretjük a kovászos uborkát. Már évek óta van egy bevált recept ami szerint készítem, anyukámtól tanultam.
Megmosom az uborkát, a két végét le vágom, kicsit belevágok 4be,

a üveg aljára teszek kaprot csombordot,

minden liter vízhez 2 ev kanál só, kicsit fellangyosítom és úgy öntöm az uborkára,

a tetejére kenyér sarkát teszek, megpirítva, és gézbe kötve, hogy ne menjen szét,

naponta 2x leöntöm a levét és visszaöntöm (megforgatom), hamarabb érik és nem zavarosodik meg. 2- 3 nap alatt kész. Miután megsavanyodott hűtőbe tárolom.

1 megjegyzés:

  1. Anna-Maria Fejer Toth2010. július 23. 9:26

    orvendek hogy fell tetted mert ep anyueknal ettuk es en is akarok csinalni mert a kedvencem

    VálaszTörlés