február 06, 2011

KORPÁS KENYÉRNevetek amikor arra gondolok, hogy mennyire jelentéktelen terméknek ismertük egy jó néhány éve a korpát. Emlékszem amikor apukám egyszer elvitt engem is a malomba, amikor búzát őröltünk. Segítettem fogni a szőttes zsák száját, miközben a malom nagy zajt csapott. ( egy közmondás zárójelben: a molnár addig tud nyugodtan aludni, ameddig zug a malom!)
Örvendtünk a fehér lisztnek, anyukám a kő lisztet is rendre bele keverte a kenyérbe. De a korpát csak a disznó ette meg.

A forradalom után már három 000 lisztet használtunk,

és most lám lám mire jött rá az ember, hogy egészséges a korpa, lásd ITT

Még mindig variálok a kenyéren, élvezem sütni, de most ez az utóbbi nagyon nagy sikert aratott a családban. Máris jobban érezzük magunkat tőle:) mert kevertem bele korpát! Az arány 900 gr liszt 100 gr korpa.





2 megjegyzés: