április 08, 2010

KATI SZELET Ennek a süteménynek is van 30 egynéhány év történelme, legalábbis amennyire vissza visz az emlékezetem már akkor sütötték a serény menyecskék.
Én az általam bevált változatot írom le, és egy titkot amit anyukámtól tanultam és már nem lesz titok. Valszinü, az eredeti receptben azért volt az úgy, hogy egy lapot össze kellett törni a krémbe mert annak idején nem lehetett kekszet kapni. Így hát a titok, csak három lapot sütök négy helyett, miért morzsoljam össze a lapot, kirakom kekszből a lap méretét és azt teszem a krémbe. Én tea kekszet használok.
Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 3 tojás sárga, 1/2 margarin,( 150 gr cukor kellene az eredeti recept szerint de én ahonnan lehet csak húzom a cukrot mivel édes a hab, így hát csak felét teszem) 75 gr cukor, 1 sütőpor, és annyi tej, hogy gyúrható legyen három lapot sütünk.
Krém: 2dc tej, a keksz összemorzsolva, 2 ek lekvár( barack vagy eper), rum, 2 ek kakaó, (150 gr cukor) én csak 100 gr használok, ezeket jól összekavarjuk végül 1/2 vajat teszünk hozzá és a lapokat összerakjuk vele.
Hab: a tetejére a 3 tojás fehérjéből 150 gr cukorral habot verünk gőz felett és rá tesszük.

4 megjegyzés: