április 19, 2010

KOLOZSVÁRI KÁPOSZTA egyszerű módra, sokáig ÍGY készítettem, de szeretem az egyszerűsitést ahol lehet, kevesebb munka, kevesebb mosogatás :) stb, és mégis kitűnő minőség, íz :). Na szóval én úgy készítem el (ahogy Margit sogornőmtől tanultam), csak abban különbözik, hogy darált disznó húst használok (Kolozsváron a kolozsvári káposztát darált húsból készítik), ( amikor kolozsvári káposztát készítek, mindig eszembe jut, hogy milyen finom kkáposztát készített Német Margit amikor készültünk a Timi és Rebi menyegzőjére:)


Hozzávalók: 4 személyre: kb 2 kg savanyított káposzta, 1 fej vörös hagyma, 750 gr darált hús, egy pohár rizs, olaj, fűszer darált paprika, fekete bors,


A hagymát 2-3 kanál olajban meg dinsztelem, hozzáadom a darált húst fűszerezem ízlés szerint, és addig sütöm míg zsírjára sül, aztán fölengedem fél liter vízzel. álló üveg tepsibe teszek egy rend savanyított káposztát aprost, rá teszem a pohár megmosott rizst, a sült darált húst és a tetejére ismét káposztát (fötlen a rizst is és a káposztát is), alufóliával le fedem és a sütőben 2 óra alatt kész. A fotóra már csak ennyi maradt nagyon szeretjük:)




7 megjegyzés:

  1. Szia Johanna!
    Eppen most beraktam a lerbe a kolozsvari kaposztat, nagyon jo illata van. Meg igy nem csinaltam, de tetszett a recept, mert szeretek olyan etelt csinalni ami csak be kell tenni a lerbe majdnem magatol meglesz. Mi is nagyon szeretjuk a kolozsvari kaposztat. Koszi szepen. Kriszti

    VálaszTörlés
  2. Igen, a mi menyegzonkrol irt Johi baratnom, halas vagyok es nem tudom megkoszonni azt a sok -sok segitseget amit ertunk tett(ek).Emlekszem Misi feljott szuleim utan, ott vart turelmesen amig a fodraszno szepitgetni probalt.Probalt nevettetni ,mert biztos latszott rajtam,hogy nem kicsit de izgultam.KOSZONET MINDENERT AMIT ERTUNK TETTETEK AKKOR IS ES AZUTAN IS.Puszillak........

    VálaszTörlés
  3. Kriszti orvendek, hogy tetszik ez a valtozat, remelem sikerult:)
    Rebi mi is puszilunk, a baratsag kolcsonos, mi is halasak vagyunk ertetek az Urnak, orvendunk, hogy vagytok nekunk :-D

    VálaszTörlés
  4. Hadd kérdezzem már meg, hogy Margit sógornőd mivel készíti ezt a káposztát? Imádom az ilyen egyszerű ételeket ételeket. Éva

    VálaszTörlés
  5. Kedves Eva, elnezest csak most vettem eszre a megjegyzest. A sogornom disznohussal kesziti amit apro kockakra vag fol, es az elkeszitese ugyan ugy ahogy leirtam, csak nem daralt hussal hanem kis kockara vagott diszno ( comb) hussal kesziti. (Valami miatt nem jelezte a yahoo, hogy erkezett megjegyzes es azert nem lattam :( Bocsanat.

    VálaszTörlés
  6. Lenne egy kérdésem. A tejföl mikor rá a káposztára? avval sül együtt?

    VálaszTörlés
  7. Nalunk a talalaskor mindenki kulon teszi ra a tejfelt, de ra lehet tenni mikor mar kesz es meg 10-15 percet sutni, akkor mar folia nelkul. Izles kerdese! Na meg a tarolas is hosszabb ideig elall tejfel nelkul, akar 1 hetig is ha jo a hutto.

    VálaszTörlés