Gyakran sütök diós, mákos rudakat. A következő recept nekem be vált, én alakítottam ki így, hogy egy tepsi legyen az egész, (erre a sogornöm Duci azt szokta mondani, hogy una-intruna). De ha megkenem a rudak közt olajjal vagy vajjal nem ragad össze.
Hozzávalók: 500 gr liszt, 1 tojás, 1 rud vaj vagy fél margarin, 2-3 evk cukor, reszelt citrom héj, élesztö, tej. Kevés langyos tejben egy kk cukorral fel fújtatjuk az élesztőt, utána összedolgozzuk az egészet. Kb egy órát kelesztjük.
Töltelék: 250 gr darált dió 5 evk cukor tej, 2-3 percig megfőzzük, ugyan úgy a mákot is 200 gr darált mák 5 evk cukor tej.
A tésztát 4 részre osztjuk kettőbe diót kettőbe mákot teszünk. A tetejét megkenjük kikavart tojás sárgával. Vajazott tepsibe tesszük és barnás pirosra sütjük. Egyszerű és nagyszerű!
Oh, a kisertes!
VálaszTörlésO DE FINCSIK!!!!!!!!!!
VálaszTörlésEzuttal is tanultam a sutessel kapcsolatosan.