Hozzávalók: 400gr liszt, 150gr cukor( én csak felét teszem a cukornak), 1 tojás sárga, egy ev kanál zsiradék( margarin v vaj), 1 kk szódapor, 2 ev kanál méz, szegfűszeg pici so és annyi tej, hogy gyúrható legyen.
Miután összedolgoztuk két részre osztjuk felét elnyújtjuk tepsi nagyságra. A tepsi alját meg vajazzuk belé helyezzük a kinyújtott tésztát megkenjük szilvaízzel (szilva lekvár), a másik felét a tésztának kisujj vékonyra sodorjuk és rácsot formálunk belőle a tetejére. Elömelegitett sütőben 30 perc alatt világos barnára sütjük. Meg lehet szórni vaníliás por cukorral. ( a szilvaízről eszembe jut amikor főztük a szilvaízet réz üstben, éjjel, az nagyon élvezetes volt, részt vettem vagy két ilyen alkalmon, és annak a szilvaíznek az íze különös volt:))
Egyik kedvenc sutemenyem,nagyon fincsi.
VálaszTörlésNem tudom hova lett a megjegyzesed Rebi, kozzetettem es eltunt, a fiamnak is kedvence, olcson meguszom ha ilyeneket szeret, hogy "málé, rácsos, olajos majd az utobbi is kovetkezik rovidesen:) jo hetet nektek Isten aldasaval:)
VálaszTörlés