március 26, 2010

KASZÁS LEVES

Hasonló, mint amit a piros-konyhán láttam nem tudom miért nevezik kaszás levesnek, ezt még meg kell tudakozzam anyukámtól ( lehet, hogy helyhez kötődik a neve), de ha valaki tudja meg mondhatja:). Attól különbözik a Piroskáétól, hogy én nem teszek bele rántást csak miután meg van a leves és egy kicsit hűlt, egy tojást felverek villával, egy fél pohár tejfelt kavarok bele és a levessel összekavarom. A levesbe főzök rizset is ahány liter annyi kanál rizs, ha van kéznél egy kis bacon abból is vágok belé és a rántottába sem teszek lisztet csak ahogy szoktam a rántottát készíteni, annyi tojásból készítem ahány liter leves, ha kész a rántotta felvágom kockára és akkor teszem a levesbe mikor már a bacon, rizs megfőtt, ecettel savanyítom. Könnyű és hamar megvan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése