március 19, 2010

MÁLÉ VAGY KUKORICA KENYÉR VAGY corn bread

Itt nagyon közismert a corn bread azaz kukorica kenyér. Éttermekben szolgálják nem desszertként de az íze édes. BBQ oldalas és egyéb sült húsokkal. Én csak a málé megnevezésnél maradok, és mi desszertként fogyasztjuk. Akkor is sokat sütöttem amikor a gyerekek kapták az aludt tejet az iskolában, összegyűlt 4-5 pohárral és málét készítettem belőle. Reggel, este egy pohár tejjel nagyon finom, és egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók: 1 rúd vaj vagy egy fél ráma margarin, 5-6 kanál cukor, pici só, 3-4 csésze aludt tej vagy joghurt, és 3-4 csésze málé liszt(kukorica liszt, ha lehet a finomabb őrlés) 1 kiskanál szódabikarbóna.

Elkészítés: a vajat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az aludt tejet, sót, szódabikarbónát és végül a málé lisztet.

Vajazott lisztezett tepsibe tesszük és elő melegített lerben addig sütjük ameddig a széle világos barna lesz. Miután megsült egy fél pohár tejben elkavarunk egy zacskó vanília cukrot és a tetejére öntjük. Jó étvágyat.

1 megjegyzés:

  1. Ilyenkor hazagondolsz ugye, emlekszem sokszor megkinaltal .Szep idokert adhatunk halat.Ugy hianyzanak azok a vasarnap estek...imatkozzatok ertunk.AZUR ALDJON TITEKET!!!!!!!!!

    VálaszTörlés