Ma estére nudlit készítettem. Általában amikor rakott krumplit készítek, főzök egy pár krumplival többet és megvan a vacsora vagy a következő napi ebédhez a desszert. Na meg a vasárnap déli krumpli püré is ha megmarad hétfőre nudli formájában végzi. Nem tudom mennyire közismert, a mi vidékünkön (Kalotaszegen) annak idején amikor gyerekek voltunk édesanyám gyakran készítette valószínű szegény eledel volt, de mi nagyon örvendtünk neki. Egyszerű mint a pofon (nagynénémnek Szilágyi Dezső feleségének volt a mondása, ö már nincs köztünk) az elkészítése, főleg ha az 'embernek' (asszonynak) van egy nagy lánya aki segít:) Megfőzzük a krumplit hajában, megpucoljuk a hajától, átnyomjuk krumpli törőn és összegyúrjuk liszttel. Ahány krumpli (közepes méretű) annyi púpozott nagykanál liszt. A formázása látszik a fenti foton. Forrásban lévő sós vízbe tesszük mikor feljött a tetejére még főzzük 1-2 percet és leszűrjük. Közben olajban megpirítunk néhány kanál ( kb a krumplik száma szerint) prézlit, össze rázzuk a prézlivel, fogyasztás előtt fahéjas cukorral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá.
március 18, 2010
NUDLI
Ma estére nudlit készítettem. Általában amikor rakott krumplit készítek, főzök egy pár krumplival többet és megvan a vacsora vagy a következő napi ebédhez a desszert. Na meg a vasárnap déli krumpli püré is ha megmarad hétfőre nudli formájában végzi. Nem tudom mennyire közismert, a mi vidékünkön (Kalotaszegen) annak idején amikor gyerekek voltunk édesanyám gyakran készítette valószínű szegény eledel volt, de mi nagyon örvendtünk neki. Egyszerű mint a pofon (nagynénémnek Szilágyi Dezső feleségének volt a mondása, ö már nincs köztünk) az elkészítése, főleg ha az 'embernek' (asszonynak) van egy nagy lánya aki segít:) Megfőzzük a krumplit hajában, megpucoljuk a hajától, átnyomjuk krumpli törőn és összegyúrjuk liszttel. Ahány krumpli (közepes méretű) annyi púpozott nagykanál liszt. A formázása látszik a fenti foton. Forrásban lévő sós vízbe tesszük mikor feljött a tetejére még főzzük 1-2 percet és leszűrjük. Közben olajban megpirítunk néhány kanál ( kb a krumplik száma szerint) prézlit, össze rázzuk a prézlivel, fogyasztás előtt fahéjas cukorral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá.
Ma estére nudlit készítettem. Általában amikor rakott krumplit készítek, főzök egy pár krumplival többet és megvan a vacsora vagy a következő napi ebédhez a desszert. Na meg a vasárnap déli krumpli püré is ha megmarad hétfőre nudli formájában végzi. Nem tudom mennyire közismert, a mi vidékünkön (Kalotaszegen) annak idején amikor gyerekek voltunk édesanyám gyakran készítette valószínű szegény eledel volt, de mi nagyon örvendtünk neki. Egyszerű mint a pofon (nagynénémnek Szilágyi Dezső feleségének volt a mondása, ö már nincs köztünk) az elkészítése, főleg ha az 'embernek' (asszonynak) van egy nagy lánya aki segít:) Megfőzzük a krumplit hajában, megpucoljuk a hajától, átnyomjuk krumpli törőn és összegyúrjuk liszttel. Ahány krumpli (közepes méretű) annyi púpozott nagykanál liszt. A formázása látszik a fenti foton. Forrásban lévő sós vízbe tesszük mikor feljött a tetejére még főzzük 1-2 percet és leszűrjük. Közben olajban megpirítunk néhány kanál ( kb a krumplik száma szerint) prézlit, össze rázzuk a prézlivel, fogyasztás előtt fahéjas cukorral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
O DE FINCSI ...szep gyermekkorra emlekszek vissza.
VálaszTörlésNa, a megírt szövegem elúszott.
VálaszTörlésNem tudom hogy nem láttam ezt a blogod eddig...
Ma találkoztam a NAGY fiaddal, honnan vettem a bátorságot hogy tegezzelek fogalmam sincs!
Remélem jól érzi magát itthon.
Áldott Ünnepet nektek.