március 14, 2010

CÉKLA savanyúság




Gyakran készítek cékla savanyúságot. Sütőm a céklát a lerben( nem mikróban), hogy minden kis csepp természetes színt megmentsek. Függ az adagtól, egy liter vizet felforralok, teszek belé köménymagot főzöm 3 percig. Miután kihűlt só, cukor, ecettel izesitem. A megsült céklát meghámozom, majd szeletekre vágom, vagy lehet reszelni is. Ráöntöm az elkészített levet, aki szereti tormát is reszelhet hozzá.
A cékláról még annyit, hogy nagyon jó méregtelenitő hatása van. Gyümölcs centrifugával ki csavarjuk a levét petrezselyem és zellerrel együtt. 70, 15, 15%ban. 10 napos kúrát lehet csinálni reggel éh gyomorra fogyasztani egy pohárral. Évek óta alkalmazzuk ezt a kúrát és kedvesem az elkészítője. Legalább évente egyszer de lehet kétszer is. Ősszel és tavasszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése